Logo van Theo Bos

Blogs

Geen loopbaan is waarde(n)loos

Weet jij nog wat jij belangrijk vond bij de keuze voor een vervolgopleiding na de middelbare school? Een vervolgopleiding kiezen is bepalend voor de rest van je werkende leven. Sommige mensen maken een keuze om een praktische reden, bijvoorbeeld omdat de opleiding wordt aangeboden bij een instelling bij jou in de buurt. Anderen hebben wellicht een rebelse keuze gemaakt, zoals afzetten tegen de verwachting van ouders of juist andersom, de verwachting van ouders gevolgd.

Sollicitatieprocedures eindigen met een psychologisch contract

Bedrijven kunnen erg verschillend zijn. Tegelijk hebben veel organisaties ook overeenkomsten. Eén daarvan is, dat personeelsselectie vaak een éénzijdig proces is. Vrijwel iedereen die een baan heeft, is door een selectieprocedure gekomen.

Iedereen kan zich coach noemen

Volgens Bloom, ‘dienstverlener in winstgevende website software voor coaches en therapeuten’, kenden we in 2022 75.000 coaches in Nederland. Dik drie voetbalstadions vol met coaches. In plaats van aanstekers en bekertjes met bier, regent het verdiepende vragen en goed bedoelde adviezen voor de voetballers en arbitrage. Het is bekend dat er veel coaches zijn in Nederland. Of het er 75.000 zijn, vraag ik me af.

Het verhaal achter het Logo

Het logo van Theo Bos Coaching en Organisatieontwikkeling symboliseert een handdruk. De handdruk staat in deze voor verbinding. De aanleiding voor dit logo is onderstaand verhaal. Mijn vader is op 9 augustus 2013 op 70-jarige leeftijd na een ziekte van ruim twee jaar overleden.

Werken volgens de bedoeling

Als coach spreek ik veel mensen die werkzaam zijn bij een diversiteit aan organisaties. Mijn cliënten komen vooral uit de publieke sector en zijn vaak met hart en ziel verbonden aan wat hun organisatie aan de samenleving toevoegt. Eén van de interessante dingen van coaching is dat cliënten veel delen over hoe zij hun werk ervaren.

Op zoek naar werkgeluk

Steeds vaker zie je berichten in de media over uitingen van onvrede van professionals in de publieke sector. De NOS bericht op 21 augustus 2018 dat het aantal zzp'ers in de zorg sterk toeneemt. De mensen die aan het woord komen in het artikel noemen een paar redenen om deze keus te maken.