Logo van Theo Bos

Teamontwikkeling

Bewustwording, samenwerking, missie en visie

Een team is een samenwerkingsverband tussen twee of meer personen. In een team worden kracht, kennis en vaardigheden gebundeld om een gezamenlijk doel te bereiken. 

Patronen zien en doorbreken

Teamcoaching richt zich op het potentieel van een team om zich, als team, te ontwikkelen. Het doel is om als team effectiever te zijn en beter samen te werken. Ik coach teams bij het vormgeven van hun missie en visie, bij besluitvorming, het versterken van samenwerking en onderling vertrouwen.

Ik benader teamtrajecten vanuit een systemisch perspectief. Elk team heeft eigen patronen ontwikkeld. Teamleden zijn zich niet altijd bewust van die patronen. Meestal bevinden deze zich in ‘de onderstroom’ en maken ze het (samen)werken niet altijd makkelijker. De patronen aan de oppervlakte krijgen en, waar nodig, te doorbreken is belangrijk om als team te groeien.    

Methodieken

Ik maak vaak gebruik van Insights Discovery. Insights Discovery is een even eenvoudig als toegankelijk kleurenmodel dat, gecombineerd met een persoonlijk profiel, mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Dit geeft een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Daarnaast maak ik gebruik van opstellingen, kampvuurgesprekken en andere dialoogvormen.

"De onderstroom die niemand ziet, bepaalt de richting op elk gebied"

- Stef Bos

Wil je werken aan persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling of loopbaancoaching ?

Plan een gratis en vrijblijvende kennismaking met mij in.