Logo van Theo Bos

Loopbaancoaching

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Iedere werkende ervaart het weleens: minder plezier in het werk. Dit kan allerlei aanleidingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan: grote veranderingen binnen de organisatie waar je werkt, ontwikkelingen die je maakt, gebeurtenissen in je leven, verandering van verwachtingen van wat werk moet brengen of ziekte.

Wat is loopbaancoaching

Het niet meer ervaren van werkplezier en motivatie, kan van werk een last maken. Een werkdag bestaat toch al snel uit een derde van een etmaal, dus het is zonde om hiermee door te blijven lopen. Loopbaancoaching kan je helpen om je werk weer een positieve plek in je leven te geven.

Loopbaancoaching helpt je bij het maken en realiseren van keuzes op het gebied van loopbaan, werk en leren. Het kan ook ondersteunen bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling in relatie tot jouw loopbaan, werk en leren. In feite helpt loopbaancoaching jou bij het beantwoorden van de volgende vragen:

1) Wie ben ik?

2) Wat wil ik?

3) Wat kan ik?

4) Waar vind ik dat?

5) Hoe kom ik daar?

De logische niveaus

Het traject start met een intake om de situatie en de coachvraag helder te krijgen. Nadat het plan van aanpak is opgesteld en voor de betrokkenen akkoord is, start het traject. De rode draad van de meeste trajecten zijn de logische niveaus van Bateson en Dilts. 

Hoe pakken we het aan?

Vanuit die basis kan er gewerkt worden met verschillende instrumenten. Denk aan oplossingsgericht coachen, online vragenlijsten over bijvoorbeeld motivatie, interesses of werkstress, werkvormen over kernkwadranten, biografisch werken, belangrijke waarden en persoonlijke missie. Zo ontstaat een beeld op basis waarvan je goed overwogen keuzes kan maken. Vervolgens wordt er gewerkt aan de vragen ‘waar vind ik dat’ en ‘hoe kom ik daar’.

"Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg."

- Albert Einstein

Wil je werken aan persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling of loopbaancoaching ?

Plan een gratis en vrijblijvende kennismaking met mij in.